Samsung läheb Apple'i jälgedes

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Samsungi laadija. Pilt on illustratiivne.
Samsungi laadija. Pilt on illustratiivne. Foto: Haelen Haagen / Shutterstock.com

Tänavu välja tulnud iPhone 12 puhul otsustas Apple, et nende telefonidega laadijat enam kaasa ei tule. Kuigi paljudele oli see otsus algul mõistetamatu, siis nüüd teatas ka Samsung, et võtab Apple'ilt eeskuju.

Apple esitles ideed jätta laadija ja kõrvaklapid komplektist välja kui võimalust vähendada ökoloogilist jalajälge. Kuna laadija on paljudel ka kodus olemas, siis saab seda taaskasutada.

Apple iPhone 12 ja iPhone 11 karbi suuruse võrdlus. Laadijata iPhone 12 karp on selgelt väiksem.
Apple iPhone 12 ja iPhone 11 karbi suuruse võrdlus. Laadijata iPhone 12 karp on selgelt väiksem. Foto: businessinsider.com

Nii tehnikahuvilised kui ka paljud telefonitootjad tegid Apple'i kulul selle otsuse pärast alguses nalja, nende seas oli ka Samsung. «Samsungi telefoni ostes antakse sulle kõik vajalik kohe karbis,» väitis firma postitus.

Samsungi postitus Facebookis, mis räägib, et Samsungil on kõik vajalik kohe karbis kaasas.
Samsungi postitus Facebookis, mis räägib, et Samsungil on kõik vajalik kohe karbis kaasas. Foto: Aleksandr Bregin

Seda postitust enam sotsiaalmeedias ei ole. Tegu on selge märgiga, et Apple on tõesti üks julgemaid firmasid, kes ei karda eemaldada kõrvaklapiauku, tõsta telefonihindu ülikõrgele või vähendada uue seadmega kaasatulevaid detaile.

Apple'i otsuse üks tagamaid võib olla ka soov müüa rohkem MagSafe'i laadijaid – kui inimesel on otsustada tava- ja uue magnetlaadija vahel, siis suure tõenäosusega ostab ta uuema.
Apple'i otsuse üks tagamaid võib olla ka soov müüa rohkem MagSafe'i laadijaid – kui inimesel on otsustada tava- ja uue magnetlaadija vahel, siis suure tõenäosusega ostab ta uuema. Foto: Apple

Apple'i puhul on tavakasutajale ebaloogilised sammud alati hästi presenteeritud, nii et kuni inimesed on sellega rahul, siis läheb Apple ees ja teised tehnikagigandid tema sabas ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles