Outokumpust võib saada maailma suurim terasetootja

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa terasegigandi ThyssenKrupp töölised lahkuvad protsestiks töölt, sest ettevõte peab läbirääkimisi terasetootmisüksuse müümiseks Soome Outokumpule.
Saksamaa terasegigandi ThyssenKrupp töölised lahkuvad protsestiks töölt, sest ettevõte peab läbirääkimisi terasetootmisüksuse müümiseks Soome Outokumpule. Foto: AFP / Scanpix

Soome terasetootjast Outokumpu võib saada maailma suurim roostevaba terase tootja, juhul kui Outokumpu läbirääkimised Saksamaa suurima terasetootjaga Thyssen Krupp õnnestuvad.

Thyssen Krupp kavatseb terasetootmisest loobuda. Thysseni sõnul on valikuid kolm: terasetootmisüksuse  Inoxum müük, ettevõtte eraldamine iseseisvaks ettevõtteks või selle viimine börsile, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Outokumpu kinnitas, et peab Thysseniga läbirääkimisi Outokumpu ja Inoxumi võimalikuks ühinemiseks.

Outokumpu aktsia hind hüppas eile Helsingi börsil 17 protsenti, mis on aktsia hinna suurim tõus alates 2001. aasta 1. veebruarist.
Tänane Kauppalehti kirjutab, et juhul kui ühinemine õnnestub, saab Outokumpust maailma suurim terasetootja.

Kuna aga Outokumpul Inoxumi ostmiseks raha ei ole, siis tuleb neil leida ilma tehingu moodus, mis ei nõua raha, ütles Bloombergile inevsteerimisfirma Steubing AB analüütik Michael Broeker. Uudisteagentuuri AF teatel hakkasid Thysseni töötajad ühinemisteate peale protestima.

2010. aasta seisuga on maailma suurimad roostevaba terase tootjad Aceronix (Hispaania, 3,28 miljonit tonni). Aperam (Luxembourg 3 miljonit tonni), Thyssen Krupp (2,9 miljonit tonni), Posco (Lõuna-Korea, 2,8 miljonit tonni), Tisco (Hiina, 2,6 miljonit tonni) ja Outokumpu (2,55 miljonit tonni).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles