Megaupload oli omanikele tõeline rahamasin

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megauploadi looja Kim Dotcomi häärberist konfiskeeritud sõidukid.
Megauploadi looja Kim Dotcomi häärberist konfiskeeritud sõidukid. Foto: SCANPIX

FBI poolt läinud nädalal suletud failivahetusteenuse pakkuja Megaupload oli ettevõtte juhtfiguuridele tõeline rahamasin.

Varasemast on teada, et võimud sulgesid kõik Megauploadiga seotud veebiküljed ning konfiskeerisid kümnete miljonite dollarite ulatuses ettevõtte ja selle juhtfiguuride varasid.

Arstechnica.com kirjutas samas, et Megaupload oli ka üsna helde palgamaksja. Näiteks 35-aastane Slovakkia kodakondusega graafikadisainer Julius Bencko teenis ainuüksi 2010. aastal enam kui miljon dollarit.

Megauploadi juhtfiguuridele kuulus samas 14 Mercedes-Benz sõidukit, mille numbrimärkidel ilutsesid sõnad nagu Police, Mafia, V, Stoned, CEO, Hacker, Good, Evil ja Guilty (inglise keeles süüdi).

Lisaks kuulusid grupile 2010. aasta Meserati, 2008. aasta Rolls-Royce ja 1989. aasta Lamborghini, kolm Samsungi 83-tollist telerit, kaks Sharpi 108-tollist telerit, mootorrattad, jetid, kunstiteosed ning koguni 60 Delli serverit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles