TransferWise hüvitas ohvrile nende nimel väljapetetud raha (6)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
TransferWise'i kontor Tallinnas.
TransferWise'i kontor Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi

Postimees kirjutas 20. detsembril veebis ning 21. detsembri paberlehes, kuidas liba-TransferWise pettis kliendilt välja 182 000 eurot. TransferWise teatas Postimehele, et hüvitas kliendile kogu kõnealuse rahasumma.

Ettevõtte sõnul oli vale klienditoe numbri puhul tegemist reklaamiga, mille oli veebi üles pannud pettur.

«Selliste veebireklaamide ilmnemisel saame taotleda vastutavatelt osapooltelt nende eemaldamist, mis aga võib võtta päevi, vahel isegi nädalaid. Meil ei ole õigust neid veebisaite ise eemaldada,» selgitas ettevõte.

«Meil on äärmiselt kahju, et proua Rands langes pettuse ohvriks ning astusime koostöös ametlike asutustega (CERT-EU) vajalikud sammud, et eemaldada proua Randsi petturitega suhtlemiseni viinud kolmanda osapoole veebileht,» toonitas TranferWise’i kõneisik. «Tegu oli väga keeruka petuskeemiga, mida toetas proua Randsi telefoni alla laaditud kolmanda osapoole tarkvara, mis võimaldas petturitel tema nimel makseid teha,» lisas ta.

Ettevõtte sõnul on TransferWise’i rahaülekannete kõigis etappides ranged turvameetmed ning kliendid saavad raha turvaliselt hoida, järgides kasutustingimusi. «Kui klient annab oma TransferWise'i kontole kaugligipääsu, väheneb oluliselt meie võime pettusmakseid tuvastada ja kliente kaitsta,» selgitas kõneisik.

«Selle konkreetse juhtumi keerukuse ja asjaolude tõttu on TransferWise hüvitanud proua Randsile kogu kõnealuse rahasumma,» lisas kõneisik.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles