Nokia plaanib 5G nimel kasumikahingut

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Pekka Lundmark.
Pekka Lundmark. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS

Nokia plaanib järgmisel aastal ohverdada kasumit ning kulutada uurimis- ja arengutöödeks sadu miljoneid eurosid rohkem kui tänavu, eesmärgiga tõusta maailma juhtivaks 5G võrguseadmete tootjaks.

Nokia hinnangul jääb kontserni kõige olulisema, mobiilvõrguseadmete tootmise grupi tegevuskasum nulli. Siiski usub ettevõte, et pikemas perspektiivis kasvab kasum märkimisväärselt.

Mobiilseadmete võrgu tulemused tulevad kehvad suurte investeeringute tõttu 5G-seadmete arendustöödesse, sest selles vallas ollakse konkurentidest maas.

«Meie jaoks on tehnoloogia liidrikoht nii oluline, et oleme valmis järgmisel aastal ohverdama veidi kasumlikkust. Meie kulutused 5G tootearendusse tulevad järgmisel aastal sadade miljonite eurode võrra suuremad, kui olid sel aastal,» ütles 1. augustil Nokia tegevjuhi ametikohale asunud Pekka Lundmark kolmapäeval ettevõtte uut strateegia tutvustades.

Ta lisas, et kesine kasumlikkus on tingitud ka tugevast konkurentsist, eriti USAs. Sealne suuruselt teine telekomioperaator Verizon on hakanud üha rohkem ja rohkem viienda generatsiooni raadiotehnoloogiaseadmeid ostma Ericssonilt ja Samsungilt, mistõttu on Nokia positsioon nõrgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles