Nordea Eesti puhaskasum kasvas hüppeliselt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Eesti juht Vahur Kraft.
Nordea Eesti juht Vahur Kraft. Foto: Peeter Langovits

Nordea Eesti tulud kasvasid aastaga vaatamata väliskeskkonna heitlikkusele ja üldisele kindlustunde langusele 9 protsenti ning tegevuskasum suurenes 15 protsendi võrra ehk 47 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Nordea Eesti puhaskasum kasvas mullu aga koguni ligi 60 protsenti, ulatudes 39,3 miljoni euroni. 2010. aasta puhaskasum oli 24,6 miljonit eurot.

«Möödunud aasta oli finantssektoris ärev aasta. Pankade jaoks karmistusid nõuded kapitaliseeritusele, samas murendas nii maailmamajanduse jahtumine kui ka Euroopa võlakriis inimeste ja ettevõtete kindlustunnet ning investeerimise aktiivsust,» kommenteeris Nordea panga juht Vahur Kraft majandusaastat kokku võttes.  

«Selles valguses on hea tõdeda, et Nordea saavutas läbi stabiilse tulude kasvatamise ja efektiivse majandamise väga head aastatulemused.» Ta märkis, et raskete aegade läbimine on muutnud panga efektiivselt tegutsevaks organisatsiooniks ja kulud on stabiliseerunud, mistõttu kulu-tulu suhe (38 protsenti) on aegade madalaim.

Nordea laenuportfelli kvaliteedinäitajaks on madal laenukahjum, moodustades vaid 0,3 protsenti laenuportfellist. Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas aasta lõpu seisuga 1,8 miljardit eurot ning eraisikute laenu- ja liisinguportfell 1 miljard eurot.

 Nordea Eesti varade maht oli detsembri lõpus 3,1 miljardit eurot, millega on Nordea Eesti pangandusturu suuruselt kolmas pank.

Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid detsembri lõpu seisuga ligi 825 miljonit eurot, kasvades aastases võrdluses 8 protsenti, parandades hoiuste ja laenude vahelist  suhet.

Nordea Eesti laenu- ja liisinguportfell ulatus aasta lõpu seisuga 2,9 miljardi euroni, mida on varasema aastaga võrreldes 6 protsenti rohkem.

Nordea pensionifondide varade maht kasvas aastaga pea 90 protsenti, ulatudes 42 miljoni euroni. 2011.aasta lõpu seisuga olid 25 000 klienti valinud pensioniks säästmiseks just Nordea pensionifondid, aastaga kasvas klientide arv 44 protsendi võrra.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles