Alates reedest saab Tallinna börsil kaubelda uute aktsiatega

BNS
Copy
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter

Nasdaq teatas, et reedel algas Balti First Northi turul kauplemine Eesti saunatehnoloogia ettevõtte Saunum Groupi aktsiatega. 

Saunum Groupi aktsiate kauplemisele võtmine on jätk ettevõtte avalikule aktsiapakkumisele, mis lõppes 9. detsembril. Aktsiapakkumine märgiti enam kui 10 korda üle ning osa võttis üle 1500 investori, kes märkisid aktsiaid kokku enam kui 3 miljoni euro eest, teatas Tallinna börs.

Saunum asutati 2014. aastal ja selle peamiseks tegevusalaks on elektrikeriste ja sauna sisekliimaseadmete arendamine, tootmine ja müümine. 

Saunum Groupi nõukogu esimehe Andrus Vare sõnul otsustas ettevõte First Northi turu kasuks Nasdaqi brändi, suhteliselt soodsa rahakaasamise hinna ning tulevikuperspektiivi pärast. 

Saunum Groupi nõustaja First Northi turul on advokaadibüroo Sorainen.

Nasdaq Balti First Northi turu eesmärk on võimaldada väikese ja keskmise suurusega ettevõtetel pääseda ligi kasvukapitalile. Alustavatel ettevõtetel on lihtsam saada First Northil avalikult kaubeldavaks, kuna nõuded on reguleeritud turuga võrreldes leebemad.

Lisaks juhendavad ja aitavad ettevõtteid First Northi turule tulemisel lepingulised nõustajad.

Nasdaq on kauplemis-, börsitehnoloogia-, noteerimis-, teabe- ja avalike ettevõtete teenuste pakkuja, tegutsedes kuues maailmajaos

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles