Estonia kaevanduses hakkab kehtima kuuepäevane töönädal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevanduse kaevurid.
Estonia kaevanduse kaevurid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Samal ajal kui AS Eesti Energia Kaevandused tõmbas sisuliselt viimasel hetkel pidurit Aidu-3 kaevanduse käikulaskmiseks, tehakse ettevalmistusi 2013. aastal Estonia kaevanduses kuuepäevase töönädala sisseviimiseks, et kindlustada õlitehased ja elektrijaamad vajalikus koguses põlevkiviga.

Kuupäevane töönädal tuleb ilmselt 2013. aasta keskel, rääkis Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov Põhjarannikule antud intervjuus.

«Siis läheb kinni Viru kaevandus, sealt tuleb 200 inimest üle. Eriti ambitsioonikas plaan on tõsta Estonias mahtu 11 miljonini, sel juhul saaksime Virust võtta 400 inimest,» lisas ta.

Aleksandrovi sõnul analüüsisid nad Aidu-3 kaevanduse rajamist terev sügise ning leiti, et kuue miljoni tonnise põlevkivi varuga Aidu-3 osutus liialt kalliks. «Põhiline, mis selle kalliks ajab, on vee pumpamine.»

Ka leiti, et suudetakse Aidu-3st kavandatud kahe miljoni tonnise aastatoodangu saada täiendavalt kätte ka teistest üksustest. «Estonias kasvas toodang eelmisel aastal seitsme miljoni tonnini. Mõni aeg tagasi ei uskunud keegi, et see võimalik on. Nüüd oleme veendunud, et võime täiesti vabalt kätte saada ka 9 miljonit tonni.» Just sellise tootluse saavutamiseks viiaksegi sisse kuuepäevane töönädala ehk laupäevast saab tööpäev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles