Amazoni osanik MacKenzie Scott täidab lubadust ja annetas 6 miljardit dollarit (7)

Erkki Erilaid
Copy
MacKenzie Scott (varem Bezos)
MacKenzie Scott (varem Bezos) Foto: JORG CARSTENSEN/AFP

Maailmas rikkuselt kolmas naine, Amazoni juhi Jeff Bezose eksabikaasa MacKenzie Scott, lubas mullu avalikkusele, et kulutab enamuse oma varast heategevusele. Lubadus ei näi siiski veel niipea täituvat, sest raha ei suudeta annetada kaugeltki tempos, millega see peale voolab.

Hoolimata ülisuurtest annetustest kasvas MacKenzie Scotti vara väärtus lõppeval aastal Bloombergi hinnangul 35 miljardilt dollarilt üle 60 miljardi dollarini. Nüüd otsibki Scott uusi võimalusi, kuidas senisest veelgi tõhusamalt raha heategevusse suunata.  

Ta kirjutas oma sotsiaalmeedias, et tunneb suurt vastutust nende inimeste ees, kelle elusid on pandeemiaga kaasnenud majanduskriis väga tugevalt mõjutanud, kes on kaotanud tervise ja sissetuleku. Nii panigi ta suvel kokku erinevate valdkondade spetsialistidest koosneva meeskonna, kelle nõustamisel on juba jõutud jagada annetusi 384 organisatsioonile, kes tegelevad igapäevaselt kriisi tõttu raskustesse sattunud inimeste toetamisega. Viimase nelja kuuga annetas Scott 4,15 miljardit dollarit, aasta algusest ulatuvad annetatud summad kokku juba ligi 6 miljardi dollarini.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles