Tehisintellekti arendav Eesti idufirma kaasas 1,6 miljonit

BNS
Copy
Fyma asutajad Taavi Tammiste ja Karen Burns.
Fyma asutajad Taavi Tammiste ja Karen Burns. Foto: Silver Gutmann

Masinnägemise tehisintellekti rajav Eesti iduettevõte Fyma kaasas ligi 1,6 miljonit eurot stardikapitali. Koos varasemate investeeringutega on Fyma praeguseks kaasanud enam kui 1,8 miljonit eurot.

Fyma arendatav tarkvara teeb nii uutest kui vanematest välikaameratest sensorid, mis suudavad reaalajas andmeid vastu võtta ja muuta need mõistetavaks infoks. Nii saab paremini aru näiteks ostlejate liikumisest kaubanduskeskustes või jalakäijate liikumisest linnaruumis. Samuti võimaldab tarkvara analüüsida erinevate masinate liikumist, teatas firma.

«Tehisintellekt on meie tarkvara tuum, mille abil muudame andmed mõtestatud infoks. Saame tuhandete tundide kaupa seni kasutuseta videomaterjali oma klientide heaks tööle panna,» ütles Fyma kaasasutaja Karen K. Burns.

Fyma tarkvara põhineb kaamerate ja masinnägemise algoritmide koostööl. Võrreldes spetsiaalsete kaamerasüsteemidega on selle kasutamiseks vaja väiksemat arvutusvõimsust ning kaasnevad kulud on madalamad, lisas Burns.

Ettevõtte kaasasutaja ja tehnikajuhi Taavi Tammiste sõnul töötavad nad mitme tarkvara kasutusvõimaluse arendamisega. Pilootprojektide seas on nii kaubanduskeskus Baltimaades kui Tallinna äripiirkond Ülemiste City, kelle heaks otsitakse parklate kasutamise optimeerimise võimalusi.

Kaasatud investeeringuid kasutab Fyma nii töötajate värbamiseks, uute pilootprojektide käivitamiseks kui äriarenduseks. Ettevõttesse on investeerinud Change Ventures, 7 Percent, Decacorn, Lemonade Stand, Tiny VC, Superangel ja mitu ingelinvestorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles