Uuring Ühistransporti peetakse ohutumaks kui ostukeskusi (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik.
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik. Foto: Remo Tõnismäe

Ühistranspordi kasutamine koroonaviiruse leviku ajal on varasemast ohtlikum, ent esmapilgul ei paista, et liiklejaid oluliselt vähenenud oleks. Värskest rahvusvahelisest uuringust selgub, et ühistranspordi kasutajad peavad seda võrreldes muu avaliku ruumiga ohutumaks kohaks.

Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi vanemteadur Tauri Tuvikene uuris koostöös teiste Euroopa riikide teadlastega, kuidas tajuti ühistranspordi kasutamist koroonaviiruse esimese laine ajal.

Küsitlusele ja 49 intervjuule tuginev uuring, mis viidi läbi Tallinnas, Stockholmis, Brüsselis, Münchenis, Berliinis ja Dresdenis aprillist juunini, näitas, et koroona ei avaldanud mõju ainult ühistranspordi kasutajate arvule, vaid ka ühistranspordi kogemusele, emotsioonidele ja kasutamise viisidele - teisisõnu ühistranspordile kui avalikule ruumile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles