USA tahab Facebooki tükeldama hakata

Liina Laks
, reporter
Copy
Facebooki ja Instagrami äpi sümbolid: USA konkurentsivolinikud taotlevad Facebooki kontserni tükeldamist, mis hõlmaks endas Instagrami ja Whatsappi müüki.
Facebooki ja Instagrami äpi sümbolid: USA konkurentsivolinikud taotlevad Facebooki kontserni tükeldamist, mis hõlmaks endas Instagrami ja Whatsappi müüki. Foto: DENIS CHARLET/AFP/Scanpix

USA födraalne kaubanduskomisjon ja 46 osariiki kaebavad, et Facebook on rikkunud räigelt konkurentsireegleid ning seeõtttu tahavad sundida suhtlusplatvormi müüma maha talle kuuluvad rakendused Whatsapp ja Instagram.

Facebook kasseeris USAs kartellikaebuse: ettevõtet süüdistatakse konkurentsireeglite rikkumises ning talle pannakse süüks USA internetihiidude traditsioonilist äritaktikat – konkurentide ülesostmist monopoolse seisundi saavutamise nimel ning konkurentide hävitamiseks, kirjutab Financial Times.

Kui kaebus läbi läheb, võivad Facebooki oodata nii trahvid kui ka käsk firma mõni osa ära müüa. Juttu on olnud Instagramist ja Whatsappist. Konkurentsiametnikud tõid välja, et just Instagrami ost 2012. aastal ja Whatsappi soetamine 2014. aastal olid suuremad sammud, mis konkurentsi tasalülitasid. Seetõttu on neil plaan minna Facebooki vastu föderaalkohtusse ning sundida kohtuotsusega mõlemat ära müüma. Vastasel korral olevat tal liialt palju võimu käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles