Saunatootja aktsiaemissioon märgiti kümme korda üle (3)

BNS
Copy
Saunumi keris.
Saunumi keris. Foto: Saunum

Kolmapäeval lõppes saunakeriste ja sisekliimaseadmete arendamisega tegeleva Saunum Group AS-i aktsiate esmane avalik pakkumine (IPO). Kokku märgiti ligi 1,1 miljonit aktsiat ligi 3,1 miljoni euro eest ehk pakutust üle kümne korra rohkem.

Avalikult pakuti kuni 106 000 aktsiat, Saunum Group plaanib kasutada õigust suurendada pakutavate aktsiate arvu 70 000 aktsia võrra 176 000 aktsiani. Otsuse uute aktsiate jaotamise kohta teeb firma neljapäeval, teatas Tallinna börs. 

Eesti jae- ja institutsionaalsetele investoritele suunatud pakkumise käigus esitas märkimiskorralduse esialgsetel andmetel 1514 Eesti investorit.

Pakutava aktsia hind oli 2,84 eurot, millest 0,1 eurot on nimiväärtus ja 2,74 eurot on ülekurss.

«Meie eesmärgiks on kaasatud kapital peagi kasutusse võtta ning jätkata ettevõtte kiire kasvuga. Algusest peale oli eesmärgiks jagada Saunumi patenteeritud tehnoloogiat eestimaalastega,» märkis Saunum Group AS-i asutaja ja nõukogu esimees Andrus Vare pressiteates.

Pakkumisega teenitud tulu, mida on ligi pool miljonit eurot, plaanib ettevõte kasutada tootearenduse finantseerimiseks ning turundus- ja müügitegevuse edendamiseks nii Eestis kui ka valitud eksportturgudel.

Uued aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolsel kauplemissüsteemil First North, esimeseks kauplemispäevaks on 18. detsember või sellele lähedane kuupäev.

Saunum Group AS on Eestis asutatud ja tegutsev ettevõtja, kelle põhitegevusalaks on saunakeriste ja sisekliimaseadmete arendus, tootmine ja müük.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles