VKG soovib töötajate eelisjärjekorras vaktsineerimise kulud ise kanda (2)

BNS
Copy
VKG
VKG Foto: Sander Ilvest / Postimees

1600 töötajaga Viru Keemia Grupp soovib elutähtsa teenuse osutajana saada koroonavaktsiini eelisjärjekorda ja on nõus ise katma selle kulud.

Arvestades regiooni üldist statistikat on VKG töötajate haigestumise oht väljaspool töökohta kõrge, samuti satuvad tootmisega tegelevad inimesed, kes katkematut teenuse osutumist tagavad ja keda on äärmiselt keeruline asendada, suurima löögi alla.

VKG märgib sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas, et võttes arvesse  ettevõtte töötajaskonna arvu – 1600 inimest – pidurdab vaktsineerimine viiruse levikut nii kontsernis kui ka regioonis tervikuna.  

Euroopa Liidu koroonaviiruse vaktsiinistrateegias on välja toodud prioriteetsetest rühmadest väljaspool tervishoiusektorit tegutsevad elutähtsate kutsealade töötajad ja töötajad, kellel ei ole võimalik hoida füüsilist distantsi.

Seetõttu on VKG nõus oma töötajate vaktsineerimise kulu enda kanda võtma ning palub lisada Viru Keemia Grupi  vaktsiini saajate eelisnimekirja ja tagada vajalike vaktsiinide kättesaadavus esmajärjekorras.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles