Haaberstis avati kaht elektriautot korraga teenindav ülikiirlaadija (1)

Erkki Erilaid
Copy
Täna avati Haabersti Circle K-s elektriautode ülikiirlaadija, millega saab korraga laadida kahte sõidukit.
Täna avati Haabersti Circle K-s elektriautode ülikiirlaadija, millega saab korraga laadida kahte sõidukit. Foto: Circle K

Suurim avalik elektriautode kiirlaadimisvõrgustik Enefit Volt avas täna Circle K Haabersti teenindusjaamas Eesti esimese elektriautode ülikiirlaadija, mis võimaldab kiiresti laadida kaht sõidukit korraga. 

«Nõudlus elektriautode ja nende laadimisvõimaluste  vastu suureneb igapäevaselt, mistõttu soovime Circle K teenindusjaamades arendada välja ka elektriautode kiirlaadimise võrgustiku, soodustamaks kiiremat elektriautode kasutuselevõttu Eestis,» lausus Circle K peadirektor Kai Realo. Ta usub, et lisaks riigipoolsetele toetustele elektriautode soetamisel kiirendab elektrisõidukite kasutuselevõttu laialdane ülikiirlaadijate võrgustik.

Circle K Haabersti teenindusjaama paigaldatud ülikiirlaadija maksimaalne võimsus ühe elektriauto laadimisel on 150kW, mis võimaldab sõltuvalt sõidukist 100 kilomeetri läbimiseks vajaliku koguse energiat laadida vähem kui 10 minutiga. Esimesena Eestis saab paigaldatud ülikiirlaadijaga samaaegselt laadida kahte sõidukit, kuna laadija võimaldab üheaegselt ühendada nii Euroopa kui Jaapani laadimisstandardiga elektriautod. Kahe sõiduki korraga laadimisel toimib laadija kiirlaadijana ehk 100 km läbisõitu on võimalik laadida vähem kui 25 minutiga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles