Riik alustas uuesti rahapesu andmebüroo juhi otsingut, sest Helmele ei meeldinud kandidaat (12)

BNS
Copy
EKRE esimees ja endine rahandusminister Martin Helme.
EKRE esimees ja endine rahandusminister Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Martin Helme ütles valitsuse pressikonverentsil, et rahapesu andmebüroo (RAB) juhi esimese konkursi raames välja valitu ei olnud tema eelistus ja ta kuulutas välja uue konkursi. 

«Vastab tõele see, et oli rahapesu andmebüroo juhi konkurss. See, kes välja valiti, ei olnud minu eelistus. Ja ma kuulutasin välja uue konkursi,» vastas Helme küsimusele, kas ta on isiklikult blokkinud Matis Mäekeri asumise RABi juhiks. 

Rahapesu andmebüroo on alates 2021. aasta jaanuarist rahandusministeeriumi haldusalasse kuuluv valitsusasutus, mis teeb riiklikku järelevalvet rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamisel. 

Tänavu septembri alguses kuulutati välja esimene avalik konkurss büroo juhi ametikoha täitmiseks ning oktoobri lõpuks oli sõelale jäänud kolm kandidaati.

Riigikantselei teatel pidanuks tippjuhtide valikukomisjon toona kolme viimasesse vooru pääsenud kandidaadiga kohtuma ning seejärel oleks esitatud kandidaat või kandidaadid rahandusministrile ametisse nimetamiseks. 

RABi uut juhti aga ametisse ei nimetatud ning novembri lõpus kuulutas riigisekretär välja uue avaliku konkursi rahapesu andmebüroo juhi ametikoha täitmiseks.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles