Eesti idufirma kaasas 10 miljonit

BNS
Copy
Selle aasta suurima rahakaasamise on seni teinud Planet42, kuhu investorid paigutasd 14,1 miljonit eurot. Fotol Planet42 asutajad Marten Orgna ja Eerik Oja.
Selle aasta suurima rahakaasamise on seni teinud Planet42, kuhu investorid paigutasd 14,1 miljonit eurot. Fotol Planet42 asutajad Marten Orgna ja Eerik Oja. Foto: Jake Farra

Lõuna-Aafrika Vabariigis pikaajalise autorendi teenust pakkuv Planet42 kaasas edasise kasvu rahastamiseks 10 miljoni dollari suuruse investeeringu rahvusvaheliselt laenufondilt Lendable.

Planet42 teatas juunis 2,2 miljoni euro osakapitali kaasamisest. Samuti jätkas firma pandeemia ajal autode lisamist portfelli, mistõttu käive on tänavu kasvanud igas kvartalis, teatas ettevõte. 

Lõuna-Aafrika Vabariigis on inimestel keeruline sõiduvahendit hankida, sest kohalikud pangad on äärmiselt konservatiivsed ning tihti keeldutakse laenust ka stabiilse sissetulekuga klientidele. Planet42 sihibki seda turusegmenti, pakkudes alternatiivi sõiduvahendi hankimiseks.

Praegu pakub Planet42 pikaajalise autorendi ehk car subscription'i teenust enam kui 300 Lõuna-Aafrika Vabariigi automüüja kaudu, kuid turu maht võimaldab koostööpartnerite arvu kasvatada tuhandetesse.

«Lendable laenu eesmärk on ühest küljest langetada teenuse hinda lõppkliendile läbi ettevõtte kulubaasi vähendamise, refinantseerides varasemaid laene odavamaks. Enamuse laenurahast investeerime siiski agressiivsesse laienemisesse Lõuna-Aafrika Vabariigis ning teeme ettevalmistusi sisenemiseks ka uutele turgudele, kus potentsiaali näeme,» kommenteeris Planet42 tegevjuht ja kaasasutaja Eerik Oja.

Planet42 on võtnud eesmärgiks kasvatada oma autopark 2024. aastaks 100 000 sõidukini. Juba järgmisel aastal on kavas laienemine uutele turgudele ning lisaks laenurahale ka osakapitali kaasamine. 

Lendable on laenupakkuja fintech-ettevõtetele, kes soovivad kasvatada finantsilist kaasatust arenevatel turgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles