Bigbank kasvatas kvartaliga korralikult kasumit

BNS
Copy
Martin Länts
Martin Länts Foto: Erakogu

Bigbank AS teenis selle aasta kolmandas kvartalis 6,2 miljoni euro suuruse kasumi, mis on 12 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil ja 35 protsenti enam kui tänavu teises kvartalis.

Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts märkis pressiteates, et ka panga müügimaht kasvas, ületades teise kvartali tulemust 38 protsendi võrra ning 2019. aasta kolmanda kvartali oma 20 protsendi võrra. 

Läntsi sõnul otsustas pank eriolukorra alguses keskenduda finantseerimisvõimaluste pakkumisele. «Seejärel võtsime sihiks kasvuambitsiooni taastamise ja uute toodete turule toomise,» lisas Länts.

Teises kvartalis alustas Bigbank äriklientidele liisingu pakkumist Eestis ja Leedus ning kolmandas kvartalis siseneti Eestis kodulaenuturule. 

Läntsi sõnul on klientide huvi kodulaenu vastu olnud suur, samuti on kliendid näidanud üles suurt huvi säästuhoiuse vastu, mille osakaal kogu hoiustemahus ulatus kolmanda kvartali lõpuks seitsme protsendini.  

Panga omakapitali maht kasvas sel aastal seitse protsenti, 150,5 miljoni euroni. Bigbanki varade maht ulatus kolmanda kvartali lõpu seisuga 720,9 miljoni euroni, suurenedes kolmanda kvartaliga 47,4 miljoni euro võrra ehk samuti seitse protsenti. 

Kolmanda kvartali lõpuks oli kontsernil kokku 113 000 laenulepingut, sealhulgas Leedus 35 000 lepingut, Lätis 33 000 lepingut, Eestis 25 000 lepingut, Soomes 11 000 lepingut ja Rootsis 9 000 lepingut. Bigbankis on 378 töötajat, sealhulgas 228 Eestis, 63 Lätis, 66 Leedus, 15 Soomes ja 6 Rootsis.

Pärast kolmanda kvartali lõppu sai Bigbank nii Eesti finantsinspektsioonilt kui ka Bulgaaria keskpangalt filiaali asutamise ja tegevuse alustamise load. Filiaal registreeriti Bulgaaria äriregistris 19. novembril ning aktiivse äritegevusega plaanitakse alustada uue aasta alguses.

Bigbank ASil on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles