Väiksem firma kannatab kriisi paremini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti väikefirmad on suurtest varmamad püksirihma pingutama.
Briti väikefirmad on suurtest varmamad püksirihma pingutama. Foto: Corbis / Scanpix

Väiksemate firmade omanikud saavad raskes majanduskliimas paremini hakkama, kui suuremate korporatsioonide juhid, väidab värske raport.

Management Agenda andmetel, mis küsitles enam kui 1500 Briti ettevõttejuhti, tulid väiksemate firmade juhid rasketel aegadel paremini toime igasuguste muutustega ja olid vähem varmad kulukärbete teed minema.

Suurte ettevõtete puhul esines langusaegadel sagedamini värbamiste edasilükkamist, vabatahtliku koondamise võimaluse pakkumist ja töövõtulepingute kasutamist alaliste töötajate asemel, selgub raportist.

Ja veel üks märgatav erinevus: suured korporatsioonid sõltuvad tugevalt makromajanduslikest ja poliitilistest faktoritest, väikesed ettevõtted pööravad aga rohkem tähelepanu oma spetsiifilisele turule.

Uuringu tulemused näitavad, et kuigi väikeettevõtete ligipääs krediidile on keerukam, on nende eeliseks loovus probleemide lahendamisel – ning kohanemisvõime keset majanduslikku ebakindlust.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles