Norwegian kuulutas kahes tütarfirmas välja pankrotikaitse

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Oberhaeuser/Caro / Oberhaeuser/Scanpix Baltics

​Odavlennufirma Norwegian Air Shuttle kuulutas kolmapäeval Iirimaal välja pankrotikaitse oma kahe tütarettevõtte suhtes. 

«Otsida kaitset Iiri seaduste järgi ümberkorraldamiseks on otsus, mille me langetasime, et tagada Norwegiani tulevik,» ütles Euroopa suuruselt kolmanda odavlennufirma juht Jacob Schram avalduses. 

«Meie eesmärk on leida lahendusi oma aktsionäridele, mis võimaldavad meil tulla välja majanduslikult tugevama ja turvalisema lennufirmana.»

Lennufirma kaks Iirimaal asuvat tütarfirmat on Norwegian Air International Limited ja Arctic Aviation Assets. Esimene opereerib suurt osa lennufirma rahvusvahelistest lendudest ja teine haldab selle lennukiparki. 

Hoolimata restruktureerimisest varem sel aastal võitleb Norwegian ellujäämise nimel. Juba enne pandeemia puhkemist oli lennufirma võlgades ning koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud reisipiirangud andsid sellele ränga hoobi. 

9. novembril keeldus Norra valitsus ettevõtet rohkem rahaliselt toetama pärast seda, kui varem sel aastal eraldati Norwegianile kolm miljardit Norra krooni (277 miljonit eurot). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles