Deutsche Bank soovitab kaugtöö 5-protsendilist maksustamist (6)

Erkki Erilaid
Copy
Töötajad on hakanud koroonakriisi ajal väärtustama paindlikke töötamisvõimalusi.
Töötajad on hakanud koroonakriisi ajal väärtustama paindlikke töötamisvõimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saksamaa mõjukaima panga hinnangul võiks kodus töötavatelt inimestelt koguda täiendavat maksu, sest nad kulutavad vähem ja maksavad seetõttu vähem tarbimismakse. Laekuv raha läheks kaugtöö võimalusteta madalapalgaliste toetamiseks.

Deutsche Banki makromajanduse strateegi Luke Templemani hinnangul ei aita kaugtöö tegijad katta ühistranspordi kulusid, nad ei käi enam nii tihti väljas lõunatamas, ostavad vähem autokütust, riideid ja teenuseid. See mõjutab eraettevõtete kõrval ka maksulaekumisi. «Kaugtöö tegijad kasutavad riigi taristuid ja saavad osa ühiskonna hüvedest, kuid ei aita neid tavapärasel viisil hooldada või luua,» vahendas Templemani sõnu BBC News.

Kaugtöö tegemine on muutunud üha populaarsemaks ning seoses koroonapandeemiaga on viimase aasta areng olnud plahvatuslik. USAs on kaugtöö koroonaajal kümnekordistunud. Nüüd töötab tervelt 56 protsenti ameeriklastest kodus. Inglismaal on see näitaja 47 protsenti ja Põhjamaades veelgi suurem.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles