EBRD börsiettevõtete analüüsimise programm laieneb Baltikumi

BNS
Copy
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) tänavu kevadel alanud börsiettevõtete analüüsimise programm hõlmab nüüd ka kolme Balti börsidel kaubeldavat ettevõtet.

EBRD ja Balti börside vahel sõlmitud kokkuleppe järgi on kolm programmi kuuluvat firmat Ekspress Grupp Eestist, HansaMatrix Lätist ja Auga Group Leedust, teatas Tallinna börs.

Balti ettevõtete analüüside avaldamine algab esmaspäeval, 16. novembril, mil tehakse avalikuks Auga Groupi analüüsiraport, sellele järgneb Ekspress Grupi analüüsi avaldamine 15. detsembril ja HansaMatrixi analüüsi avaldamine 18. detsembril. Ettevõtete analüüse koostatakse esialgu kaks aastat.

Programmi rahastab EBRD ja Taiwani ühisfond ning selle raames analüüsitakse väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid, mis on kaubeldavad Bulgaaria, Horvaatia, Põhja-Makedoonia, Rumeenia, Serbia, Sloveenia ning nüüdsest ka Balti börsidel.

Programmi eesmärk on pakkuda huvilistele tasuta, avalikult kättesaadavat ning kvaliteetset analüüsi väikese ja keskmise suurusega börsiettevõtete kohta.

Kaks aastat vältavat analüüsiprogrammi viib läbi arenevatele turgudele spetsialiseerunud investeerimispank Wood & Company. Programm järgib Euroopa Komisjoni tegevusplaani kapitaliturgude liidu loomiseks, mille üks fookus on rahastusallikate kättesaadavuse parandamine väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks.

EBRD on investeerinud Balti riikidesse alates 1991. aastast. Praeguse seisuga on EBRD-l Baltikumis investeeringuid enam kui 2,5 miljardi euro väärtuses kokku 280 projektis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles