Professor: töösõltuvus on kasulik nagu šokolaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kedagi töösõltlaseks kutsutakse, siis reeglina halvustavalt. Töösõltlane on meie meelest üks töö alla mattunud inimene, kes ei suuda koduski lõõgastuda ega oska leida tasakaalu töö ja vaba aja vahel.

Nüüd aga ütleb professor Yehuda Baruch Prantsusmaalt, Roueni kõrgemast kommertskoolist, et mündil on ka teine pool.

Paljude poolt paheks peetud töösõltuvus võib olla kasulik.

Professor Baruchi sõnutsi võib töösõltuvusel olla inimestele, ettevõtetele ja ühiskonnale positiivne mõju.

Oma uurimuses «Töösõltuvuse positiivsed healolu puudutavad aspektid kultuuriülesest perspektiivist» võrdleb juhtimisprofessor Baruch töönarkomaaniat šokolaadisõltuvusega.

Šokolaadisöömine ergutab inimest ja genereerib positiivseid emotsioone, ütleb professor. «Samal moel võib töö ergutada töösõltlast, saavutused aga tugevdavad nende heaolutunnet.»

Professor Baruch lisab, et töösõltuvus võib soodustada sotsiaalseid vastastoimeid ning tuua kaasa töötasu tõusu ja edutamise.

«Ma usun, et töösõltuvuse mõju tuleb uurida tasakaalustatud vaatevinklist, mitte eeldades, et tegu on olemuslikult negatiivse nähtusega.»

Professor lisab, et kuigi töösõltlased võivad kogeda stressi, võib see olla hind, mida inimene on valmis eduka karjääri nimel maksma.

CopyrightThe Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles