Elon Musk positiivsest koroonaproovist: asi on kahtlane (2)

PM Majandus
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Tesla ja SpaceX-i tegevjuht Elon Musk andis neli koroona kiirtesti, millest kaks osutusid positiivseks ja kaks negatiivseks.

«Midagi äärmiselt kahtlast on toimumas. Täna tehti neli koroonatesti. Kaks tulid tagasi negatiivsena, kaks positiivsena. Sama masin, sama test, sama õde. Antigeenitest BD-lt,» säutsus maailma üks jõukamaid inimesi, kelle vara väärtuseks on hinnatud umbes 100 miljardit dollarit.

Musk viitas, et teda testiti Becton, Dickinson & Co arendatud antigeenitestiga. Sellised testid on odavad ja mugavad, kuna inimesed saavad testi vastused teada minutitega. Samas pole need võrreldes polümeraasi ahelreaktsiooni ehk PCR-testidega kuigi usaldusväärsed. BD teatel on nende toodetud kiirtestide valepositiivsete tulemuste määr 16 protsenti.

Seetõttu on võimalik, et Lõuna-Aafrika Vabariigis sündinud ärimees sai kaks negatiivset vastust puhtalt sellepärast, et kiirtest ei suutnud viirust organismis tuvastada. Antigeenitestid annavad ka valepositiivseid tulemusi, mis on terved inimesed nakatunuks tunnistanud.

Musk lubas oma jälgijatele, et teeb ka PCR-testi, mille tulemus selgub 24 tunniga. 49-aastasele ettevõtjale tuli reedehommikune positiivne tulemus küllaltki ebamugaval ajal: nimelt pidi kolmeliikmeline NASA meeskond ja üks Jaapani astronaut täna (ilmaolude tõttu lükati see homsele) asuma SpaceX-i raketiga teele Rahvusvahelise Kosmosejaama poole, kuid koroonaviirusega nakatunud inimesi Kennedy Kosmosekeskusesse ei lasta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles