Koroona andis valusa hoobi Tallinna Sadama kasumile

BNS
Copy
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS-i Tallinna Sadama kolmanda kvartali müügitulu oli 31,8 miljonit eurot, mis on võrreldes mullusega 18,9 protsenti vähem. Kasumiks kujunes aga 13,6 miljonit eurot, mis on 23,1 protsenti vähem, kui mullu samal ajal.

Ettevõtte 9 kuu müügituluks kujunes 82,1 miljonit eurot, mis on 18,4 protsenti vähem, kui mullu. Kasum langes aga 36,6 protsenti 22,8 miljonile eurole, teatas Tallinna Sadam börsile.

Kolmanda kvartali tulemusi mõjutasid ettevõtte teatel enim COVID-19 pandeemiast tingitud piirangud reisijate liikumisele, mis olid suveperioodil küll oluliselt leebemad kui teiseskvartalis.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jätkas kaubasadamate segment tugevat mahtude kasvu, kuid konkurentsist tulenevalt vähenes eelkõige vedellasti puhul mõnevõrra tulu tonni kohta. 

«Reisijate ärisuund on küll hetkel languses, aga siiski jätkame jõuliselt investeerimist Vanasadama reisisadamasse, sest usume, et pikas perspektiivis on pandeemia mõju ajutine ja reisijate liikumine taastub lähiaastatel,» ütles Kalm.

«Jätkuvalt tugev positiivne EBITDA ja kindel rahavoog võimaldavad meil tagada ettevõtte likviidsuse ja kasumlikkuse ning täita dividendipoliitikat ehk maksta 2021. aastal vähemalt 70 protsenti eelneva aasta kasumist dividendideks,» lisas juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles