Huawei tahab müüa Honori brändi hiiglasliku summa eest

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
File photo dated 06/12/18 of the UK Headquarters of Huawei in Reading. Vladimir Putin has said attempts are being made to unceremoniously push Chinese tech giant Huawei from the global markets.
File photo dated 06/12/18 of the UK Headquarters of Huawei in Reading. Vladimir Putin has said attempts are being made to unceremoniously push Chinese tech giant Huawei from the global markets. Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images

Huawei lõi Honori brändi 2013. aastal, et paremini siseneda keskklassi telefonide turule, kuid viimastel aastatel Ameerika Ühendriikidega toimunud poliitilise sõja tõttu on Huaweil lisandunud suuri probleeme. Nüüd soovib Hiina tehnoloogiagigant kuulujuttude järgi Honori brändi maha müüa 15 miljardi dollari eest.

Honori bränd tegutseb suures osas sõltumatult Huaweist – sellel on oma teadus- ja arendustegevus ja tarneahel. Honori suurimaks fookuseks on odavamate telefonide arendamine, tootmine ja turustamine, kuna Huawei tegeleb suuresti kallimate ja premium-klassi seadmetega.

Honori ostust on huvitatud eelkõige Hiina mobiilsete seadmete turustaja Digital China, kes praegugi teeb nii Honori kui ka Huaweiga aktiivselt koostööd. Kui ost osutub edukaks, plaanib Honor jätta suurema osa oma 7000 töötajast alles ning minna avalikuks järgmise kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles