ERIALi juhatuse liige omastamise kahtlustusest: «See oli šokk» (10)

Copy
Esialgsetel andmetel on ERIALi hoiustajatele omastamisega tekitatud kahju üle 1 miljoni euro. Prokuratuur taotleb altkäemaksu andmises ja võtmises kahtlustatavate vahistamist.
Esialgsetel andmetel on ERIALi hoiustajatele omastamisega tekitatud kahju üle 1 miljoni euro. Prokuratuur taotleb altkäemaksu andmises ja võtmises kahtlustatavate vahistamist. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«See oli šokk. Minu jaoks oli šokk, töötajate jaoks oli šokk,» ütles hoiu-laenuühistu ERIAL juhatuse liige Oleg Laidinen kommentaariks teatele, et tema kolleegidele esitati kahtlustus investeerimiskelmuses ja omastamises.

Keskkriminaalpolitsei pidas kinni kolm hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud inimest: asutaja Ilya Dagelevi, juhatuse liikme Daniela Dalberg-Dyageleva ning ühistu lepingulise partneri omaniku ja juhatuse liikme Daniel Nevsky, kes said kahtlustuse investeerimiskelmuses ja enam kui miljoni euro omastamises. Hoiuühistu asutaja sai kahtlustuse ka PPA sisekontrollibüroo töötajale altkäemaksu andmises.

ERIALi juhatuse liige Oleg Laidineni sõnul on ühistu likviidne ja probleeme ei ole. Küsimusele, et kui möödunud aasta lõpu seisuga oli vaba raha maht 9 miljonit eurot, siis palju seda täna on, vastas ta napilt, et ettevõte on likviidne.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles