LHV Groupi kasum jäi plaanitust väiksemaks

BNS
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

AS LHV Group teenis oktoobris 2,6 miljonit eurot puhaskasumit, seejuures AS LHV Pank teenis puhaskasumit 2,9 miljonit eurot ja AS LHV Varahaldus 200 000 eurot. Grupi möödunud aasta oktoobri konsolideeritud puhaskasum oli 2 miljonit eurot. 

Tänavu oktoobris uuendatud finantsplaaniga võrreldes on kumulatiivne puhaskasum plaanitust 600 000 euro võrra väiksem, teatas LHV börsile. 

LHV hoiuste maht kasvas oktoobris 119 miljoni euro võrra 3,33 miljardi euroni. Konsolideeritud laenuportfell suurenes 279 miljoni euro võrra 2,13 miljardi euroni, sealhulgas Danske Panga laenuportfelli soetamise lõpuleviimine kasvatas laenuportfelli 254 miljoni euro võrra. Oktoobris LHV juhitud fondide maht ei muutunud.

Oktoobri tulemuste olulisemaks mõjutajaks oli lõpule viidud Danske Banki ettevõtete ja kohalike omavalitsuste portfelli soetamine, mis tõi kaasa intressitulude kasvu, kuid tagatiste ümbervormistamine ning allahindlused tõid kaasa ühekordselt kõrgemad kulud.

Oktoobris jätkus eraklientide laenude kiire kasv ja pangaga liitus enam kui 5000 uut klienti. Jätkus ka pensionifondide klientide arvu suurenemine.

Kokku moodustati 1,4 miljoni euro ulatuses uusi allahindluseid, millest pool tulenes Danske portfellist ning teine pool on seotud üksikute klientide ettevaatavate allahindlustega.

Oktoobris tõi LHV turule rohelised laenud ettevõtetele ning käivitas ka kuu alguses esitletud laenutoote korteriühistutele, mida mitmed ühistud on grupi kinnitusel juba investeeringuteks kasutanud. Samuti on LHV alustamas oma Ühendkuningriigi filiaali asemele uue panga loomise protsessiga.

LHV vaates oluline sündmus oktoobris oli ka riigikohtu otsus teise pensionisamba reformi osas ning seadusemuudatuste välja kuulutamine. Selle valguses on LHV loomas kogujatele sobilikku pensioni investeerimiskontot.

Oktoobris tekkinud võimalust pensionimaksete peatamiseks kasutas kontserni teatel vaid 1,2 protsenti LHV pensioniklientidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles