Eesti eksport ületas esimest korda 10 aasta jooksul importi (2)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Põllumajandussaaduste eksport kasvas 23 protsenti, 164 miljoni euro tasemele, mis annab märku sellest, et põllumehed said tänavu koristatud saaki kiiresti realiseerima hakata. Erakordselt suur kogus teravilja veeti Lõuna-Koreasse ja Marokosse.
Põllumajandussaaduste eksport kasvas 23 protsenti, 164 miljoni euro tasemele, mis annab märku sellest, et põllumehed said tänavu koristatud saaki kiiresti realiseerima hakata. Erakordselt suur kogus teravilja veeti Lõuna-Koreasse ja Marokosse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Septembri tugevad ekspordiarvud vedasid Eesti väliskaubanduse bilansi kümne aasta jooksul esimest korda positiivseks. Kaupade väljavedu oli eelmisest aastast suurem ka kolmanda kvartali kokkuvõttes.

«Septembris oli ekspordi käive selle aasta suurim, mis mõjutas positiivselt ka kogu kvartali arvestust. Ekspordi kasvu panustasid oluliselt elektroonikatööstus kommunikatsiooniseadmete ja põllumajandussektor teravilja väljaviimisega,» märkis statistikaameti juhtivanalüütik Evelin Puura.

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina ütles, et nii tugev, 11-protsendiline kasv polnud aga laiapõhjaline, kuna kaks kolmandikku sellest tuli kommunikatsiooniseadmetest ja teraviljast.

Elektriseadmete väljavedu suurenes möödunud aastaga võrreldes 53 protsenti, 218 miljoni euro tasemele ning lõviosa sellest moodustab Ericssoni Tallinna tehas, mis arendab ja toodab muuhulgas 5G võrguseadmeid. Põllumajandussaaduste eksport kasvas 23 protsenti, 164 miljoni euro tasemele, mis annab märku sellest, et põllumehed said tänavu koristatud saaki kiiresti realiseerima hakata. Erakordselt suur kogus teravilja veeti Lõuna-Koreasse ja Marokosse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles