Eksperthinnangud Covid-19 teise laine mõjust majandusele on vastandlikud

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Itaalia valitsuse otsus kehtestada koroonaviiruse teise laine tõttu ulatuslikud piirangud põhjustas riigis laialdast vastuseisu. Protestijad Roomas 7. novembril 2020.
Itaalia valitsuse otsus kehtestada koroonaviiruse teise laine tõttu ulatuslikud piirangud põhjustas riigis laialdast vastuseisu. Protestijad Roomas 7. novembril 2020. Foto: GIUSEPPE LAMI/EPA

Analüütikud on ühel meelel, et koroonaviiruse teine laine ning seoses sellega rakendatud meetmed avaldavad majandusele tugevat mõju, eriarvamustele jäädakse selle mõju ulatuse prognoosimisel. 

Suurbritannia kantsler Rishi Sunak hoiatas, et teise koroonalaine tõttu riigis kehtestatud liikumispiirangud ja äride sulgemine avaldavad «märkimisväärset lisamõju» Ühendkuningriigi majandusele, kuid keeldus täpsematest prognoosidest, kirjutas Express&Star. Kantsler märkis, et uued keelud annavad majandusele hoobi, kuid tõenäoliselt saab see olema kevadisest riigi lukkupanekust erinev. Koolid jätkavad seekord tööd ning firmad on valmistunud kodustöötamiseks, kuid tööjõuturule ning firmade majandusnäitajatele võib see täiendavaid hädasid põhjustada, hoiatas ta. Bank of England avaldab ametliku prognoosi 25. novembril. 

Guardian kirjutab, et teine karantiin võib kaasa tuua kahetipulise kriisi. Samas ei saa langus olla nii suur kui kevadel, sest langeda ei ole enam kuhugi, kirjutab ajaleht, viidates Whitehalli siseinfole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles