Sandor Liive sai RB Raili nõukogu liikmeks (5)

BNS
Copy
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Peeter Lilleväli

Rail Balticu ühisettevõtte RB Rail AS-i aktsionärid nimetasid ettevõtte nõukogusse ettevõtja Sandor Liive, kes asendab seal Eesti esindajat Anti Moppelit.

Liive on töötanud juhtivatel kohtadel Tallinna Sadamas ja Eesti energiaettevõttes Enefit. Praegu tegutseb ta erinevate ettevõtete juures. Muu hulgas on ta erakapitali investeerimisfondide vanemnõustaja, idufirma Tuleva nõukogu liige ning Pakri Teadus- ja Tööstuspargi nõukogu esimees, teatas RB Rail.

RB Raili nõukogu koosneb kuuest liikmest, kes valitakse kolmeks aastaks. Iga aktsionär nimetab kaks nõukogu liiget. Nõukogu ülesanne on valida ettevõtte juhtkond, luua ettevõtte juhtimiskeskkond ning anda strateegilisi suuniseid.

RB Raili nõukogusse kuuluvad Eestist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas ja Sandor Liive.

Lätist kuuluvad nõukogusse Läti transpordiministeeriumi aseriigisekretär Ligita Austrupe ja Anrī Leimanis, ning Leedust AB LTG Infra tegevjuht Karolis Sankovski ja AB LTG juhatuse esimees Romas Švedas.

RB Raili nõukogu esimees on Anrī Leimanis.

RB Rail on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis loodud selleks, et koordineerida Rail Balticu projekti elluviimist. RB Rail on Rail Balticu projekti keskne koordinaator.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles