Välismaised talendid: Eesti on peresõbralik koht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talendid hindavad Eesti peresõbralikkust
Talendid hindavad Eesti peresõbralikkust Foto: Toomas Huik

Välismaised talendid, kes on Eestis kanda kinnitanud, tõid Eesti elu peamiste plusspunktidena välja peresõbralikkuse ning selle, et eestlased võtavad muutusi elu loomuliku osana.

Tänasel Arengufondi talendifoorumil arutati, kuidas talente Eestisse tuua, kuidas neid siin hoida ning milliseid talente meil üldse tarvis oleks.

USA päritolu Eesti rahvusvahelise kooli gümnaaiumiosa direktor Kathleen Naglee märkis, et Eesti on peresõbralik koht ning kuna tal on väike laps, on see tema jaoks väga oluline.

«Samas kurdavad paljud välismaalased, et siin on raske sõpru leida ning ühiskonda sulanduda. Suletus on vist kõige suuremaks probleemiks,» lisas Naglee.

«Vanalinn on kena, aga see on väga turistilik. Raske on leida kohti, kus inimesed tegelikult koos käivad.»

Ka HR Factori juht Hans Haines tõdes, et perekond on kõikide eestlaste jaoks, keda ta tunneb,  olulisel kohal, ning see on väga postiivne.

«Eestlased on ka altid muutustele, kindlasti altimad kui sakslased. Mult küsitakse tihti, kuidas eestlased on euro vastu võtnud, tegelikult on see aga juba kolmas valuuta viimase 20 aasta jooksul,» rääkis ta.

«Sakslased ei taha tihtipeale oma mugavustsoonist välja tulla, samas pidid kõik eestlased 1990. aastatel suurte muutustega kohanema ning võtavad muutusi loomulikumalt.»

Haines märkis ka, et eesti keele õppimine ei ole tegelikult nii keeruline ettevõtmine kui tihtipeale arvatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles