Telefonirakendused lihtsustavad kodusõppimist

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Rändlusteenust saab ELis tasuta kasutada veel 10 aastat.
Rändlusteenust saab ELis tasuta kasutada veel 10 aastat. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images

Kui Eesti haridusasutused valmistuvad distantsõppeks, tuleb ka õpilastel end iseseisvaks tööks ette valmistada. Paraku kipub kodus nii lastel kui ka täiskasvanutel produktiivsus langema, sest piir töö ja vaba aja vahel on hajus. Produktiivsuse säilitamiseks tasub kasutada nutirakendusi, mis aitavad aega planeerida ja arendada uusi oskusi.

Todoist – ülesannete loend 

Foto: Todoist

Psühholoogid väidavad, et mällu kuhjunud ülesannete paberile kirjutamine vähendab ärevust tegemata tööde pärast, kirjapandud kohustusi on palju lihtsam ka meelde jätta. Huawei Eesti koolitusjuhi Jekaterina Mishina sõnul asendab kaasaegne nutitelefon märkmepabereid ja aitab sama efektiivselt ülesandeid meeles pidada. Selleks on näiteks rakendus Todoist, mis täidab märkmiku ülesandeid ja sisaldab lisaks ka motiveerivaid funktsioone. 

Todoistis teenib kasutaja iga sooritatud ülesandega ka «karmapunkte», mis ärgitab oma seatud sihile jõudma. 

Forest – Stay focused, produktiivsust analüüsija 

Forest - Stay Focused.
Forest - Stay Focused. Foto: forestapp.cc

Rakendus Forest põhineb Pomodoro tehnikal, mille järgi on soovitatav töötada 25 minutit korraga ja teha seejärel viieminutiline paus. Sellises rütmis tuleks töötada kuus korda järjest ja teha seejärel pikem 15-minutiline paus. See süsteem võimaldab piisavalt puhata ja ka tööd teha.

Foresti kasutaja kasvatab tööd tehes virtuaalset puud – kui õnnestub töötada katkestamata nii kaua, nagu eesmärk seatud, siis saab virtuaalne puu täiskasvanuks. Katkestades töö enneaegselt kuivab puu ära. Mängulise lahenduse juures on aga kõige parem see, et virtuaalselt kogutud krediiti saab teisendada rahaks, mida saab annetada organisatsioonidele, mis istutavad päriselt puid. Äpi arendajad annetavad näiteks organisatsioonile Trees for the Future, mis on istutanud pea miljon puud üle maailma. 

AnkiDroid Flashcards – virtuaalne mälutreening

AnkiDroid Flashcards
AnkiDroid Flashcards Foto: AnkiDroid

Mälu treenimiseks on hea lahendus AnkiDroid Flashcards. Haridussüsteemis on pikka aega kasutatud kahepoolsete kaartide süsteemi, kus kaardi ühele poolele kirjutatakse küsimus või mõiste ning teisele poole vastus.

AnkiDroid Flashcardsi abil saab seda õppimismeetodit ka virtuaalselt proovida. Äpis on automaatsed kontrollseansid, mis võimaldavad teadmisi proovile panna ja ülesannete keerukust hinnata. Testide tulemusel pakub tehisintellekt järgmisel seansil kasutajale tõhusamat kordamist ja võimaldab nii materjali kiiremini õppida.

Ja lõpetuseks kalender: unustatud klassika

Kodus töötamise ja õppimise perioodil on kalender näiliselt kasutu tööriist, sest kohtumisi on üsna vähe, kuid siiski on üks kasulikumaid rakendusi virtuaalne kalender, kus pidada järge oma ülesannete, online-koolituste või kohtumiste üle ning neid teistega jagada.

Virtuaalse kalendri kasutamise boonuseks on teavitused, mis annavad märku tulevate sündmuste kohta, olgu selleks siis järgmise õppetunni või videokoosoleku algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles