Tallinna lennujaama reisijate arv kukkus pea veerandi võrra

BNS
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Oktoobris läbis Tallinna lennujaama 35 025 reisijat, mis moodustas 11 protsenti eelmise aasta oktoobrikuu reisijate arvust. Kuuga langes reisijate arv 22,6 protsenti.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul koroonasse nakatunute arvu tõus Euroopas avaldab mõju ka lennuliiklusele. «Reisivad need, kellel on tõesti vaja seda teha ning see on toonud kaasa lennureisijate arvu languse mitte ainult aasta lõikes, vaid ka võrreldes septembrikuuga, mil Tallinna lennujaama läbis üle 45 000 reisija,» ütles Pärgmäe pressiteate vahendusel.

«Tänases olukorras tuleb inimesi kiita vastutustundliku käitumise eest koolivaheajal, mil inimesed hindasid olukorda adekvaatselt, puhkasid kodumaal ja lükkasid pikemad reisid edasi tulevikku,» märkis kommertsjuht. 

Pärgmäe tõi välja, et vaatamata reisijate arvu langusele, annab lennujaam omalt poolt jätkuvalt maksimumi, et teenindada olemasolevaid reisijaid nii hästi kui võimalik.

«Aitame lennujaama poolt ka igati kaasa Eestisse saabuvate inimeste testimise projektile, mis on ka reisijate poolt väga hästi vastu võetud. Nii saame aidata kaasa sellele, et välismaalt tulevad inimesed on kontrollitud ning positiivsete testitulemuste puhul on võimalik viiruse edasilevikut kiiresti pidurdada,» lisas ta.

Regulaarlende teenindas seitse lennufirmat. Kuu lõpu seisuga on lennud peatanud Wizzair, Norwegian, EasyJet, Aeroflot, Belavia ja Turkish Airlines. Suurima lennufirmana Tallinnas teenindas airBaltic oktoobrikuu reisijatest 31 protsenti. Oktoobri lõpus toimus üleminek talvisele lennuplaanile, mis on suvisest hõredam ja sobitub madalhooaja nõudlusega.

Aasta lõpus on oodata ka uusi otseliine, nagu Bergen ja Trondheim Norras ning hooajalised lennud Salzburgi Austrias. Uute liinide avamine toimub lennujaama hinnangul lootuses, et olukord koroonaviirusega saab selleks ajaks taas kontrolli alla.

Alates 1. septembrist on kõigil lennujaama kaudu riiki saabujatel võimalik teha lennujaamas esmane koroonatest – Eesti kodanikele on see tasuta, välismaalastel on võimalik teha test tasu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles