Eesti aknatootja ostis Soome ettevõtte

BNS
Copy
Fenestra aknad
Fenestra aknad Foto: Fenestra

Oktoobris sõlmis AS Fenestra ostu-müügilepingu Soomes akende müügi ning paigaldamisega tegeleva ettevõttega Kuopion Rakennuskonttori Oy (KRK). Tehingu tulemusel laieneb Fenestra tegevus üle kogu Soome.

Fenestra juhatuse esimees Riho Prass ütles pressiteate vahendusel, et eelkõige on tehingust kasu Fenestra klientidele, sest koondades kogu tootmise ning teenustevõrgu ühtse juhtimisüksuse alla, paraneb sünergia kogu ettevõttes.

KRK käive oli 2019. aastal 5,4 miljonit eurot. Ettevõttes on 13 töötajaga meeskond ja kõik jätkavad tööd Fenestra grupis. Tehingu tulemusel lõpetab KRK tegevuse eraldi ettevõttena.

Fenestra ja KRK on aknaturul koostööd teinud viimased kuus aastat, olles spetsialiseerunud valdavalt suurprojektide teenindamisele Ida- ja Kesk-Soomes. Müügiesindused asuvad Oulus, Kuopios, Tamperes, Turus ja Vantaas. Lähiaastatel on kavas esindusi avada ka teistes piirkondades.

Fenestra on puitalumiiniumist akende ja rõduuste tootja, eksportides 70 protsenti oma toodangust. Ettevõtte peamiseks eksportturuks on Skandinaavia. 2019. aastal oli Fenestra käive 18,8 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd enam kui 170 inimesele nii Eestis, Soomes kui ka Rootsis.

Fenestra enamusaktsionäriks on Baltimaade erakapitalifond Livona Partners ning oluline vähemusosalus kuulub ettevõtte juhtidele Lauri Laastile, Riho Prassile ja Martti Siitamile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles