RTX ja kiirtejälitus Nintendo Switchil on uus reaalsus

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Control Ultimate Edition - Cloud Version
Control Ultimate Edition - Cloud Version Foto: 505 Games

Nintendo Switchi suurim eelis teiste konsoolide ees on see, et seda saab kanda kaasas, kuigi tegu on ka kõige nõrgema konsooliga. See-eest on nüüd sellel võimalik jooksutada kriitikute poolt kiidetud ja graafiliselt väga intensiivse «Controli», sealhulgas ka mõnede RTX funktsioonidega.

Trikk on selles, et tegu on voogedastatava ehk pilves jooksva mänguga, mis on saadaval vaid kindlates riikides väga hea internetiühenduse korral. Nimelt saab mängu isegi enne ostu tasuta proovida, et veenduda selle kvaliteedis – iga inimese kodus ei pruugi olla piisavalt hea internet sellise lähenemise jaoks.

Mõnes mõttes on Nintendo Switch parim platvorm voogedastatavate mängude nautimiseks – konsooli saab kaasa võtta kuhu iganes, vaja vaid internetiühendust. Suurim küsimus on aga interneti kvaliteedis ja voogedastusplatvormide üldises taristus – kui kättesaadav oleks see teenus? Kui Eestisse sellised teenused tihtipeale ei jõua turu väiksuse tõttu (Google Stadia, Microsoft xCloud, Amazon Luna), siis Ameerika Ühendriikides on suurimaks probleemiks eelkõige väikesed internetikiirused ja andmemahupiirangud. Nii et reaalsuses ei ole maailm veel selliste teenuste aktiivseks kasvuks valmis, kuid «Controli»-laadsed katsed Nintendo Switchil on alati teretulnud.

Nintendo Switch mängukonsool.
Nintendo Switch mängukonsool. Foto: Trusted Reviews

Teose pilves jooksutamise teenust vahendab firma Ubitus, mis kasutab üle maailma asuvaid servereid, et jooksutada mängu. Kogu info saadetakse interneti kaudu reaalajas Nintendo Switchile, kus kasutaja saab saata signaali tagasi Ubituse serveritesse, mis peavad neid töötlema ja muudetud pildi kasutajale tagasi saatma.

Tegu on internetikiiruse suhtes väga tundliku protsessiga, mistõttu kindlasti ei sobi selline lähenemine kõigile inimestele, eriti kehva internetiga piirkondades. Loodetavasti aga olukord paraneb ja ehk jõuavad sellised katsetused kunagi ka Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles