T1 emafirma langes sügavale kahjumisse

BNS
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Pro Kapital Grupi üheksa kuu puhaskahjum süvenes mulluselt 3,1 miljonilt eurolt 11,1 miljonile eurole, kahjumit mõjutas negatiivselt ASi Tallinna Moekombinaat kõrge intressikulu.

Kolmanda kvartali kahjumiks kujunes 3,2 miljonit eurot, aasta varem oli see 2,8 miljonit. Ettevõtte üheksa kuu käive langes mullusega võrreldes 63,5 protsenti, 13,6 miljonile eurole. Kolmanda kvartali käive langes 69,1 protsenti, 4,6 miljonile eurole, teatas Pro Kapital Grupp börsile.

Ettevõtte juht Paolo Michelozzi märkis, suurem osa nende arendusprojektidest on kas ehituse või ehitamisega alustamise faasis ning seepärast kajastub tehingute müügitulu alles hoonete valmimisel ning ostu-müügitehingute sõlmimisel.

Tallinnas käib ehitus Kristiine Citys ja Kalaranna Kvartalis.

Riias praegu aktiivset ehitust ei ole ning ettevõte on keskendunud korterite müügile River Breeze Residence'is ja Kliversala Kvartali järgmiste etappide planeerimisega. Vilniuses on kavandamas Šaltiniu Namai Attico projekti järgmist etappi, ehitusega on kavas alustada 2021. aastal.

Michelozzi märkis, et kevad avaldas tugevat mõju Saksamaal Bad Kreuznachis asuva hotelli PK Parkhotel Kurhaus tegevusele. «Teises kvartalis hotellil käivet ei olnud ning viisime sel ajal kulud miinimumini,» ütles ta. Nüüd on Saksamaa valitsus seadnud majutusasutustele uued piirangud, mistõttu on hotell taas suletud 2. novembrist esialgu kuni novembrikuu lõpuni.

Mured Tallinna Moekombinaadiga

Eriolukord avaldas märkimisväärset mõju ka Pro Kapital Grupi tütarettevõttele Tallinna Moekombinaadile, mis on T1 Mall of Tallinn keskuse omanikfirma. 3. aprillil teavitas Pro Kapital Tallinna Moekombinaadi saneerimismenetluse algatamisest.

Kui peaks realiseeruma saneerimisprotsessi negatiivne stsenaarium ning Tallinna Moekombinaadile kuulutatakse välja pankrot, kannab Pro Kapital Eesti kahju maksimaalselt 26 miljonit eurot, mille hulgas on 22,2 miljoni eurone laen, 3 miljonit eurot intresse, tasumata arvedid 300 000 euro eest ning omakapital 200 000 eurot (30. septembri seisuga).

Kogu võimalik negatiivne mõju kontsernile oleks 39 miljonit eurot. Siiski ei avaldaks negatiivne stsenaarium Michelozzi sõnul mõju kontserni likviidsusele ega lühiajalistele rahavoogudele. See mõjutaks kontserni pikaajalisi rahavooge eelkõige seoses laenude ning intressimaksetega.

Ettevõtte üheksa kuu brutokasum vähenes 54,3 protsendi võrra, 5,4 miljonile eurole. Kolmanda kvartali brutokasum langes 47,2 protsenti, 1,9 miljonile eurole. Brutokasumimäär kasvas 25 protsendi võrra.

Üheksa kuu ärikasum oli 1,1 miljonit eurot, aasta varem 6,9 miljonit eurot. Kolmanda kvartali ärikasum oli 900 000 eurot, aasta varem 1,8 miljonit eurot. Ärikasumi langust on peamiselt mõjutanud kahanenud müügitulu.

Aktsia puhasväärtus oli 30. septembri seisuga 1,07 eurot võrreldes 1,72 euroga aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles