Skanska hindas oma varasid Eestis miljonite Rootsi kroonide võrra alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skanska ehitusobjekt
Skanska ehitusobjekt Foto: Raigo Pajula

Stockholmi börsil noteeritud ehitusettevõte Skanska teatas, et hindab alla oma varasid ja maid 30 miljoni Rootsi krooni võrra, suurem jagu allahindlustest pärineb Eesti tegevusest.

Kahjumid Soomes ja Norras mõjutavad Skanska kontserni mullu neljanda kvartali tulemusi 520 miljoni Rootsi krooni jagu, teatas ettevõte börsile.

Soome ja Norra ehitusüksuste kasumlikkuse parandamiseks vaadatakse nende üksuste tegevust üle. Kvartaliga on mõlemad üksused läbi viinud oma tegevuse ja objektiportfelli põhjaliku analüüsi.

Skanska Soome üksuse juhtkonna läbiviidud ümberkorraldused tähendavad kontsernile 350 miljoni Rootsi krooni suurust kulu neljandas kvartalis. Sellest 320 miljonit Rootsi krooni moodustavad kommertspindade ehitusprojektide allahindamised ja provisjonid Soomes ja Eestis. 30 miljonit Rootsi krooni annab maa ja varade allahindlus peamiselt Eestis.

Norra üksuse restruktureerimine ja ülevaatamise tulemusena on neljandas kvartalis tehtud allahindlusi ja provisjone 170 miljoni Rootsi krooni jagu.

Täpsemat teavet neljanda kvartali kohta lubab Skanska oma 8. veebruaril avaldatavas aastaaruandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles