Iutecredit kaotas kolmandiku kasumist

BNS
Copy
IuteCrediti juht Tarmo Sild.
IuteCrediti juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Finantstehnoloogia ettevõtte Iutecredit 2020. aasta kolme esimese kvartali käive kasvas 26 protsenti, 42,3 miljoni euroni, samas puhaskasum langes 33 protsenti, 3,8 miljonile eurole.

«Andsime kolmandas kvartalis välja enam kui 30 miljonit eurot laene, mis näitab, et järelmaksu laenuäri on peaaegu täielikult taastunud pandeemiaeelsele tasemele,» ütles ettevõtte juht Tarmo Sild pressiteates, kuid lisas, et kontsern on laenupakkumiste osas siiski ettevaatlikum. 

Koroonaviiruse võimaliku teise laine valguses leiab Sild, et laenukahjumite katteks moodustatud eraldised on piisavad võimalike majanduslanguste ja sellest tulenevalt klientide maksevõime muutuse jaoks.

Ta märkis, et pandeemiat pole veel suudetud ohjeldada ja positiivsete testide arv kasvab taas ning nakatumise määr on Balkani riikides Euroopa üks kõrgemaid. «Peame kõige tõenäolisemaks stsenaariumiks järelmaksu nõudluse järkjärgulist kasvu, kuni jõuame tagasi pandeemiaeelsele tasemele,» prognoosis Sild.

«Eeldame, et aasta lõpuks ületab kontserni koguvara 2019. aasta 106 miljoni euro taseme. 2020. aasta kogutulu ja puhaskasum peaksid vaatamata keerukatele turutingimustele jõudma peaaegu 2019. aasta tasemeni, vastavalt 50 miljoni euroni ja 7 miljoni euroni,» ennustas ta. 

Iutecredit on Eestist pärit finantstehnoloogia ettevõte, mis tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Iutecredit pakub peamiselt järelmakse ja väikelaene.

Iutecrediti võlakirjad on noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles