Arco Vara kahjum süvenes veelgi

BNS
Copy
Arco Vara büroo
Arco Vara büroo Foto: Sander Ilvest / Postimees

Arco Vara kolmanda kvartali käive kasvas aastaga 19,5 protsenti, 569 000 euroni, puhaskahjum süvenes samal ajal mulluselt 174 000 eurolt 228 000 eurole.

Üheksa kuu käive kasvas aastavõrdluses 69,1 protsenti, ligi 3,8 miljoni euroni. Puhaskahjum vähenes mulluselt 460 000 eurolt 277 000 eurole, teatas Arco Vara börsile.

Arco Vara juhi Miko-Ove Niinemäe sõnul saab kolmanda kvartali positiivseks lugeda. Ta lisas börsiteates, et müügitempo taastumine osutus kiiremaks kui spekuleeritud, samuti on käimasolevatel arendustel ehitustegevus jätkunud vastavalt planeeritule.

Suuremaks muudatuseks 2020. aasta kolmandas kvartalis oli ettevõtte teatel Bulgaaria üksuse juhataja vahetus 30. juulil. Uue juhataja peamisteks ülesanneteks on Iztok Parkside kasutusloa protsessi lõpule viimine ja vähemalt kahe uue elamukinnisvara arenduste algatamine 2021. aasta esimeses pooles.

Kodulahe kolmanda etapi hoonest oli aruande esitamise hetkeks eelmüüdud enam kui kolmveerand korteritest.

«Müügitulu on oodata 2021. aasta esimeses kvartalis, kuid soodsate ehitustingimuste jätkumisel pole välistatud lõppmüükide vormistamise algus juba 2020. aasta neljandas kvartalis,» ütles Niinemäe.

Ta lisas, et Kodulahe neljandas ja viiendas etapis käivad läbirääkimised ehituse peatöövõtuks, kuid ehituse algusaeg oleneb soovitud ehitushinna saavutamisest. Samuti on alanud kuuenda etapi projekteerimine, ehitustööde alustamise aeg on eeldatavalt 2021. aasta neljas kvartal.

Tartus Kodukalda 30 korteriga arenduses käib ehitus Arco kinnitusel vastavalt graafikule ja eelmüügilepingud on sõlmitud 16 korteri müügiks. Hoonete eeldatav valmimise aeg on tänavu detsembris ning müügitulu on oodatud selle aasta neljandas kvartalis. 

Bulgaaria Iztok Parkside'i kortermajad ei ole Niinemäe sõnul aga oodatud kasutusluba saanud. «Kolmandas kvartalis taasalgatasime kasutusloa taotlemise protsessi. Seega oleme jõudnud arenduse protsessi lõppfaasi, mille tulemust ootame 2021. aasta esimeses kvartalis. Eelmüügilepingu sõlminud klientide huvi on tänase päevani säilinud,» sõnas ta.

Kolmandas kvartalis müüdi grupi arendatavates projektides kaks korterit ja üks kinnistu Lätis, üheksa kuuga kokku 17 korterit. Aasta varem kolmandas kvartalis müüdi kaks korterit ning üheksa kuuga kokku 12 korterit.

Grupi laenukoormus tõusis üheksa kuuga 1,9 miljoni euro võrra, 15,8 miljoni euroni. Grupi intressikandvate kohustuste kaalutud keskmine intressimäär oli septembri lõpu seisuga 5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles