GRAAFIK ⟩ Bolt jäi 85 miljoni euroga kahjumisse (3)

BNS
Copy
Bolti asutaja Markus Villig tutvustamas möödunud suvel Bolti tõukerattaid.
Bolti asutaja Markus Villig tutvustamas möödunud suvel Bolti tõukerattaid. Foto: Madis Sinivee

Bolt Technology OÜ 2019. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte käive möödunud aastal 148 miljonit eurot, kasvades 2018. aastaga võrreldes 86 protsenti, samas kujunes ettevõtte kahjumiks 85 miljonit eurot. 

Bolti tegevjuhi ja kaasasutaja Markus Villigi sõnul oli tulemus ootuspärane, kuna ettevõte on keskendunud laienemisele. «Kahjumit peab selles valdkonnas vaatama teisiti kui nii-öelda vana sektori äride puhul, sest me ei investeeri tehastesse ja seadmetesse, vaid eelkõige tootearendusse ja turundusse,» leidis ta. 

Ta lisas, et Bolti küpsematel turgudel on ettevõte kasumlik, kuid tervikuna on Bolt siiski kasvule orienteeritud. «Jäime möödunud aasta tulemustega väga rahule ja oleme sellel aastal jätkanud vaatamata COVID-19 pandeemiale samasugust kasvu,» kinnitas Villig pressiteates. 

Bolt käivitas möödunud aastal kaks uut teenust: elektriliste tõukerataste rendi ligikaudu 45 linnas ning toidu tellimise teenuse Bolt Food. Lisaks avas Bolt sõiduteenuse viies riigis ja ligikaudu 60 linnas, pakkudes aasta lõpuks teenust 35 riigis ning 150 linnas. 

2019. aastal kaasas Bolt 74 miljonit eurot C-investeerimisringis ja sõlmis 50 miljoni euro suuruse laenulepingu Euroopa Investeerimispangaga. 2020. aastal kaasas Bolt täiendavad 100 miljonit eurot investeerimisringis, mida juhtis Naya Capital. 

2020. aasta kevad oli Villigi sõnul aga Bolti jaoks keeruline aeg. «Pandeemia tõttu langesid sõitude mahud maailmas 85 protsenti,» nentis ta, lisades, et ettevõttena kriisist välja tulemiseks käivitas Bolt märtsis paljudel uutel turgudel kiiresti ka kullerteenuste pakkumise. 

Kriisi ajal avas Bolt toidu- ja muude tarbekaupade kojutellimisteenuse üheksas riigis, tänaseks on teenus kättesaadav 14 riigis ja 29 linnas. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles