ABB Grupi käive kahanes

BNS
Copy
ABB Jüri tehas
ABB Jüri tehas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestiski tegutseva ABB Grupi müügitulu oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes neli protsenti madalam, ulatudes 6,6 miljardi dollarini (5,6 miljardit eurot).

Ettevõtte 2020. aasta kolmanda kvartali tulemusi mõjutas jätkuvalt koroonapandeemia. Nõudlus vähenes kõigis piirkondades ning tulemust halvendas suurtellimuste ja korrashoiuteenuste madalam osakaal, teatas ABB Grupp. 

Tellimused vähenesid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes üheksa protsenti, ulatudes 6,1 miljardi dollarini. Valuutakursside ümberarvestusel mõju ei olnud, portfellimuudatuste negatiivne mõju oli üks protsent. 

Täitmata tellimuste maht oli kvartali lõpus 13,9 miljardit dollarit. Euroopast saadud tellimused langesid üheksa protsenti, Ameerikast 14 protsenti ning Aasiast, Lähis-Idast ja Aafrikast üks protsent.

Operatiivne tegevuskasum oli 71 miljonit dollarit. Operatiivne tegevuskasum enne intresse, makse ja immateriaalse põhivara kulumit (EBITA) vähenes kaks protsenti, ulatudes 787 miljonit dollarini. EBITA marginaal 12 protsenti oli 30 baaspunkti võrra kõrgem kui aasta varem.

Puhaskasum suurenes 780 protsenti, ulatudes 4,5 miljardi dollarini. Tõusu tagas peamiselt elektrivõrkude ärivaldkonna müügitehingust saadud tulu. Rahavood äritegevusest ulatusid 408 miljoni dollarini, mis on 39 protsenti vähem kui aasta tagasi.

ABB on tehnoloogiaettevõte elektrifitseerimisseadmete, robootika ja ajamite, tööstusautomaatika ja elektrivõrkude alal ning pakub teenuseid tehnovõrkude, tööstuse ning transpordi ja taristu valdkonnas.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: seadmete, süsteemide, korrashoiuteenuste ja projektide müük, mootorite, generaatorite, ajamite, taastuvenergiaseadmete, elektrikilpide ja komplektalajaamade tootmine ning raamatupidamise, tarneahela juhtimise ja personaliteenuste pakkumine ABB Grupi ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles