33 ümberilmapurjetajat kogunevad Vendee Globe regati stardipaika

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Teel stardipaika. Prantslane Yannick Bestaven on üks 33st soolopurjetajast, kes asub 8. novembril ümberilmaregati Vendee Globe starti.
Teel stardipaika. Prantslane Yannick Bestaven on üks 33st soolopurjetajast, kes asub 8. novembril ümberilmaregati Vendee Globe starti. Foto: SEBASTIEN SALOM-GOMIS/AFP

Les Sables d'Olonne sadamas Prantsusmaal avatakse homme üheksanda peatusteta ümber maailma purjetamisvõistluse Vendee Globe regatiküla. 

33 soolopurjetajat ning nende Imoca 60 tüüpi võistlusjahid jõuavad hiljemalt täna õhtuks Prantsusmaa läänerannikule Les Sables d'Olonne sadamalinna Port Olona sadamasse, kus homme hommikul avatakse pidulikult üheksanda üksinda ümberilmapurjetamise ametlik regatiküla. 

Üksinda ning peatusteta ümber maailma purjetamine on üks maailma raskeimatest purjetamisvõistlustest. Võistlejad peavad kogu vajaliku varustuse kaasa võtma ning ei tohi sõidu ajal kõrvalist abi kasutada. Purjetajad seilavad ümber Lõuna-Ameerika ja Aafrika lõunatippude ning senine rekord pärineb 2016-2017 aasta võistlusest, kui prantslane Armel Le Cleac'h võitis regati 74 päeva, 3 tunni ja 35 minutilise ajaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles