Coop Pank väljastab ligi 800 000 euro väärtuses uusi aktsiaid

BNS
Copy
Coop Pank.
Coop Pank. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Coop Pank AS-i nõukogu otsustas kolmapäeval suurendada panga aktsiakapitali uute lihtaktsiate väljalaskmise teel 795 700 euro võrra ligi 61,8 miljoni euroni. 

Aktsiakapitali suurendamise otsus võeti vastu panga 2017. aasta 11. detsembri üldkoosoleku otsusega kinnitatud optsiooniprogrammi raames väljastatud optsioonide realiseerimise võimaldamiseks. Aktsiakapitali suurendamine toimub kooskõlas panga põhikirjaga, teatas Coop börsile. 

Aktsiakapitali suurendamise käigus emiteeritakse kuni 1 167 700 uut lihtaktsiat arvestusliku väärtusega 0,6814546 eurot aktsia kohta. Pärast aktsiakapitali suurendamist on Coopil kokku 90 623 866 nimiväärtuseta lihtaktsiat.

Aktsiakapitali suurendamisega ei teki panga lihtaktsiatega seoses mistahes erisusi või eriõigusi.

Vastavalt panga selle aasta 28. mai aktsionäride üldkoosolekul vastu võetud otsusele kuulub uute aktsiate märkimise eesõigus panga töötajatele, kellele laieneb 2017. aasta üldkoosoleku otsusega kinnitatud aktsiaoptsiooniprogramm ning kellega pank on sõlminud vastavasisulised optsioonilepingud.

Seniste aktsionäride uute aktsiate märkimise eesõigus aktsiate osas, mis lastakse välja optsioonisaajatele aktsiaoptsiooniprogrammi realiseerimiseks, on välistatud.

Märkimise eesõiguse teostamise tähtaeg ja uute väljalastavate aktsiate märkimise aeg on 22. oktoobrist 26. oktoobrini.

Ühe aktsia väljalaskehind on 0,7305 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,6814546 eurot on aktsia arvestuslik väärtus ja 0,0490454 eurot on ülekurss.

Aktsiakapitali suurendamise ja uute aktsiate eest tasumine toimub täies ulatuses rahaliste sissemaksetega.

Nõukogu otsustas ka anda panga juhatusele õiguse tühistada uued aktsiad, mida ei ole märkimisaja jooksul märgitud, ning märkimata jäänud aktsiatele vastavas ulatuses ka aktsiakapitali suurendamine, või pikendada märkimise aega.

Juhatus võib seda teha 15 päeva jooksul pärast märkimisaja lõppu või täiendava märkimisaja andmisel selle möödumisel. Kui panga juhatus tühistab märkimata aktsiad 15 päeva jooksul märkimisaja lõpust, loetakse märkimine kehtivaks ja õnnestunuks ning Eesti väärtpaberite registris ning äriregistris registreeritakse aktsiakapitali suurendamine optsioonisaajate poolt märgitud ulatuses.

Aktsiakapitali suurendamise käigus väljalastavad uue aktsiad annavad õiguse dividendidele alates 1. jaanuaril 2020 alanud majandusaasta eest.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 78 000 igapäevapanganduse klienti. Panga strateegiliseks omanikuks on kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 330 kauplust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles