Piraatide käsi käib üha kehvemini

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadid
Piraadid Foto: SCANPIX

Tänu merevägede pingutustele oli Somaalia piraatide rünnakuid viimasel kolmel kuul tublisti vähem.

Viimase kolme kuuga on rünnakute arv koguni 80 protsenti vähenenud. Selle ajaga jõudsid Ida-Aafrika piraadid rünnata 31 laeva, millest 4 võtsid nad oma võimusesse, vahendab Bloomberg Londonis tegutseva rahvusvahelise merendusbüroo teadet.

Aasta varem üritasid piraadid kaaperdada 90 laeva, millest nad said enda valdusesse 19. Rünnakud hakkasid vähenema alles eelmise aasta lõpus, seda tänu merevägede pingutustele.

Üle maailma rünnati eelmisel aastal kokku 439 laeva, 2010. aastal koguni 445 laeva. Pea pooled neist, 192 jäid piraatidele mullu silma Somaalia rannikul. Kuid piraate leidub ka mujal, näiteks 13 laeva jäid piraatidele ette Lõuna-Hiina meres ning 23 Bangladeshi lähistel.

Rünnakuid Somaalia rannikul segavad maailma kaubandust, kuna kaubalaevad, mis sõidavad Euroopa ja Aasia vahel ning lipsavad läbi Suessi kanali peavad mööda sõitma ka Somaalia rannikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles