Eesti Energia tükeldab olulise tütarfirma

BNS
Copy
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Eesti Energia juht Hando Sutter. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia kontsernis alustab 1. jaanuarist tegevust teenusettevõte Enefit Connect, mis hakkab haldama elektrivõrke ja suurt osa Eesti tänavavalgustusvõrgust, ehitab internetivõrku ning arendab elektriautode laadimisvõrku.

Praegune kontserni võrguettevõte Elektrilevi jääb Eesti Energia teatel pakkuma ainult riigi poolt reguleeritud elektri jaotusvõrguteenust. Enefit Connecti loomise eesmärk on kontserni reguleeritud jaotusvõrguteenuse osutamine ning vabal turuloogikal põhinevad teenused eraldada.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter selgitas pressiteate vahendusel, et muudatuse abil saab kontsern säilitada ja juurde tuua tooteid ja teenuseid, mida reguleeritud ettevõttest peatselt pakkuda ei oleks enam saanud. 

Senise võrguettevõtte juhi ja tuleva Enefit Connecti juhatuse esimehe Jaanus Tiisvendi sõnul on uue ettevõttega kavas hakata pakkuma näiteks ka akudel ja salvestustehnoloogial põhinevaid erilahendusi varustuskindluse tagamiseks ja väiksemaid mikrovõrke. 

Tiisvend lisas, et ettevõte soovib oma teenuseid hakata pakkuma ka rahvusvaheliselt. 

Kontserni võrguettevõtetel on läbipaistvuse tagamiseks eraldi nõukogud, mille rolliks on planeerida ettevõtte tegevust, korraldada juhtimist ja teostada järelevalvet juhatuse tegevuse üle.

Elektrilevi jaotusvõrguteenuse klientide jaoks uue ettevõtte loomine muutusi kaasa ei too ning kliendid muudatusega seoses midagi tegema ei pea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles