ARVUSTUS ⟩ Samsung Galaxy Z Fold2 – tulevikuseade, millele maailm peab järele jõudma

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy

Volditavad telefonid hakkasid telefonimaailmas laineid lööma paar aastat tagasi, kui tulid välja Samsung Galaxy Foldi esimesed pildid. Sellest alates ootasid paljud tehnikahuvilised telefoni ja tahvelarvuti hübriidi. Samsung Foldi teine põlvkond näitab kõike, mida ta maailmale tuua suudab, kuid ka kõike, mis on veel puudu.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G, nimetame selle Fold 2-ks, on uusim Samsungi volditav seade, mida Samsung pakkus testimiseks mitmeks nädalaks. Tegu on tehnilise imega – üliõhuke klaas, mis on vaid 30 mikromeetrit paks, võimaldab ekraanil painduda. See-eest vajab volditav paneel ikkagi kaitset ekraanikile näol kuna ka väikesed liivaterad või pingemuutused võivad seda ülipeent materjali kergesti kahjustada. Õnneks ei tekita see mingeid probleeme – Fold 2 oli seestpoolt küll üllatavalt pehme ekraaniga, kuid kasutuskogemus oli kõigest sõltumata suurepärane. Peafaktoris on vältida küünte ja teravate esemete kasutamist – need võivad jätta ekraanile parandamatu kriime.

Ekraane on seadmel kokku kaks – üks kitsas esiküljel ning teine suur ja lai siseküljel. Võrreldes esimese Foldi põlvkonnaga on Fold 2 ekraanid suurimad uuendused. Esikülje paneel on nüüd märkimisväärselt suurem ja meenutab tavalise nutitelefoni ekraani – seda saab palju mugavamalt kasutada näiteks meilide lugemiseks, lihtsate sätete muutmiseks või sotsiaalmeedia sirvimiseks. Samuti sobib see palju paremini põhikaameratega piltide tegemiseks kuna esimese põlvkonna Foldi ekraan oli kehvema kvaliteediga, mistõttu ka piltide sättimine polnud nii mugav ilma telefoni lahti tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles