Efteni kolmas fond tegi septembris rekordkäibe

BNS
Copy
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul Foto: Madis Veltman / Postimees

Eften Real Estate Fund III teenis septembris fondi ajaloo kõrgeima müügitulu summas 1,02 miljonit eurot, mida oli 69 000 euro võrra rohkem kui kuu varem.

Rekordiline käive sisaldas augustis lisandunud ATEA büroohoone esmakordset üüri täiskuu eest ning ülejäänud kinnisvarainvesteeringute tavapärast üüritulu pärast Covis-19 mõjust tulenevaid ajutisi allahindlusi, teatas Eften börsile.

Fondi konsolideeritud kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli septembris samuti ajaloo kõrgeim – 842 000 eurot ehk 75 000 eurot rohkem kui augustis. Kuivõrd kogu fondi kaasatud kapital teenib alates septembrist tavapärast üüritulu, on oluline märkida, et septembri puhas tegevustulu (NOI) oli kokku 974 000 eurot, mis teeks aasta baasil arvestatuna kokku ligi 11,7 miljonit eurot.

Arvestades fondi kinnisvarainvesteeringute õiglast väärtust summas 137,4 miljonit eurot, teeks see tegelikuks kinnisvarainvesteeringute sisenemistootluseks 8,5 protsenti.

Eften Real Estate Fund III aktsia puhasväärtus (NAV) 30. septembri seisuga oli 16,38 eurot, suurenedes septembris ühe protsendi võrra. EPRA aktsia puhasväärtus ehk raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata oli 17,46 eurot. EPRA NAV suurenes septembri jooksul samuti ühe protsendi võrra.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on fond teeninud kokku 7,2 miljonit eurot üüritulu, mida on 26 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Ka fondi konsolideeritud EBITDA on 26 protsenti kõrgem kui eelmisel aastal, kokku 6,1 miljonit eurot.

Korrigeeritud rahavoogu on fond sellel aastal teeninud 2,8 miljonit eurot, eelmisel aastal üheksa kuuga 2,3 miljonit eurot. Fond on sellel aastal maksnud tagasi pangalaenude graafikujärgseid põhiosa makseid kogusummas 2,4 miljonit eurot, eelmisel aastal sama ajaga 1,8 miljonit eurot, fondi LTV on 51 protsenti ning kaalutud keskmine laenukohustuste intressimäär 2,2 protsenti.

Fondi konsolideeritud raha jääk oli 30. septembri seisuga 4,3 miljonit eurot.  Konsolideeritud varade maht oli 142,9 miljonit eurot ning omakapital 69,17 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles