SEB Enskilda: Tallinna Vee kohtukaotus langetab aktsiat veerandi võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: SCANPIX

Juhul kui AS Tallinna Vesi kaotab kohtuvaidluse konkurentsiameti vastu ning peab Tallinna veetariifi langetama ameti nõutud 29 protsendi võrra hindab SEB Enskilda aktsia väärtuseks 4,7 eurot.

Ühtlasi vähendaks see Tallinna Vee aktsia dividendipotentsiaali poole võrra. Investeerimispank näeb siiski, et kohtuvaidlus kestab 2014. aastani, juhul kui enne ei jõuta kompromissile, teatas ettevõte.

Juhul kui kohtus jääb õigus Tallinna Veele, võib ettevõtte turukapitalisatsioon tõusta 234 miljonile eurole, mis teeks aktsia hinnaks 11,7 eurot, näitab SEB Enskilda värske analüüs.
Hetkel kaubeldakse vee-ettevõtte aktsiaga 6,4 euro tasemel, mis on ka ligilähedane SEB Enskilda baasstsenaariumis olevale aktsiahinnale. SEB Enskilda prognoosib, et kohtuvaidlusele kulub paar aastat ja senikaua Tallinnas veehind ei muutu. Aktsia dividenditootlus on hea põhjus, miks seda väärtpaberit hoida.

«Tallinna Vee kohtuvõit annaks aktsiale arvestatava tõusupotentsiaali. Hetkel on tunda, et võimalik veetariifi langetamine on hetkel aktsiahinda juba sisse arvestatud, kuna turg peab tõenäolisemaks konkurentsiameti nõudmise läbiminekut,» ütles SEB Enskilda aktsiaanalüütik Pavel Lupandin. «Ettevõte peaks püüdlema kompromissi poole, kuna veehinna sedavõrd järsk langetamine lööks väga valusalt ettevõtte finantsseisu ja võimet võetud kohustusi kanda. Kokkulepe oleks kasulik ka riigile, kuna nii praegused kui ka tulevased välisinvestorid ei laiendaks antud kaasust tervele Eesti investeerimiskliimale.»

Tallinna Vesi põhjendab tariife sellega, et kui 2001. aastal ettevõte erastati, sätestati lepingus esimestel aastatel madalam investeeringu tootlus, mis aegamööda pidi kasvama ning jõudma inflatsioonist puhastatuna seitsme protsendini 2020. aastani kehtiva lepingu ajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles