Sebe ise ronge ostma ei hakka

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Osula.
Hugo Osula. Foto: Liis Treimann

Eile oma kavatsusest rongiärisse siseneda teatanud ASi Sebe omanik Hugo Osula sõnas, et ise ettevõte ronge ostma ei hakka.

Osula kordas Sebe tegevjuhi eilseid sõnu, et firma põhiline eesmärk on osaleda riigihankel leida sel aastal saabuvatele ning järgmisel või ülejärgmisel aastal sõitmist alustavatele uutele reisirongidele opereerija.

«Kui meie tausta vaatate, siis oleme kogu aeg hoidnud põhimõtet, et pakume teenuseid ühistranspordi laial spektril ja mitte tegelenud ainult bussiveoga,» sõnas Osula.

Ärimees lisas, et kui riik on võtnud strateegia arendada Eestis tänapäevast rongiliiklust, oleks Sebe kompetentsi arvestades imelik, kui sellisest võimalusest osa ei võetaks.

Samas märkis Osula, et ise ettevõte ronge ostma ei hakka, kuid mida tehakse, kui riigihanget ei võideta, ei tahtnud ta ka öelda.

Konkurents tõenäoliselt korraldatavale hankele võib üpris suureks kujuneda. Lisaks Sebele võivad huvitatud olla ka Oleg Ossinovski Spacecom, Soome raudteefirma ning GoRail. Viimase juht oma huvi ka eile kinnitas.

Elektriraudtee hangitavast 38 Stadler FLIRT reisirongist saabub esimene rong Eestisse juba sel aastal, kuid reisijad saavad uute rongidega sõitma hakata 2013. aasta teises pooles. Niikaua ronge katsetatakse.

ASi Elektriraudtee ja Stadler Bussnang AG vahelise kokkuleppe kohaselt tehakse Eesti jaoks 18 elektri- ja 20 diiselrongi. 85 protsenti rahast uute rongide tarbeks tuleb Euroopa Liidu Ühekuuluvusfondilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles